Salg av toalettpapir- den beste formen for dugnad?

Hvorfor er salg av toalettpapir den beste form for dugnad? Den er skulle vel ikke være så vanskelig å svare på for de fleste. Det første svaret, og som kommer veldig raskt, er fordi at alle bruker det. Og det stemmer nok. I hvert fall her i den vestlige verden. Bare for eksemplets skyld kan det jo nevnes at i USA blir det solgt over 7 milliarder ruller med dopapir hvert år, og man regner med at hver innbygger bruker i overkant av 23 ruller i året. Det blir mange meter det.

Og mens vi allikevel leker med tall, så la oss for moro skyld si at nordmenn bruker like mange ruller med toalettpapir per innbygger. I følge tall fra Statistisk Sentralbyrå for 1.kvartal 2016 var folketallet for Norge 5 213 985. Noe som skulle bli noe rundt 120 millioner ruller i året. Om tallene er helt sammenlignbare på forbruket i USA og Norge vet jeg ikke, men at markedet er stort, er det vel liten tvil om.

Så la oss nå si at en skoleklasse skal på en åtte dagers klassetur til Polen. Klassen består av 25 elever. Hvis man da beregner en pris på 5200 kroner per elev i grunnpris for reisen (prisene varierer noe) så blir regningen 137 500 kroner bare for reisen. Selger hver av elevene la oss si 20 pakker med toalettpapir hver seg så er fortjenesten 105 000 kroner som kan puttes i reisekassa. Og samtidig som man selger inn pakkene med dopapir så bør det ikke være så vanskelig å selge med tørkeruller også. Og vips så blir fortjenesten enda høyere. Så første spørsmål man bør stille er vel da: Kjenner jeg 20 familier som kan ha bruk for toalettpapir? Glem ikke å regne med besteforeldre, tanter og onkler, kollegaer av mor og far osv.

Og dette er ikke den eneste grunnen til at salg av toalettpapir er den beste formen for dugnad. En annen god grunn er at man har hele tre uker å betale dem på. Start i god tid før reisen. Ta en runde blant potensielle kunder og selg inn. Bestill så det dere trenger, få det tilkjørt, lever til kunde og ta imot betaling. Betal fakturaen. Og har dere da startet tidlig nok, så har dere kanskje tid til en runde til. Gjør ikke noe å få dekket inn lommepenger også.

Og det stopper ikke der. Salg av doruller har enda flere fordeler sammenlignet med andre typer dugnadsarbeid. For eksempel tidsbruk. Fyll en tilhenger med toalettpapirruller, og bilen med noen elever, så rekker dere å levere ut mye på noen kveldstimer. Mer tid til andre ting.

Men hvorfor skal kunden kjøpe av dere i stedet for i butikken? Vel fordi at de får det levert hjem på døren, samtidig som de støtter en god sak. De får toalettpapir av høy kvalitet (3 lags) De kjøper så de har en stund. Det er nemlig ikke noe gøy å oppdage at man har gått tom for dopapir når man absolutt trenger det.

Bruk gjerne vår fortjenestekalkulator for å se hvor mye dere kan tjene: fortjenestekalkulator

Lykke til med salget!